Friday, July 30, 2010

Mõned mõtted, mida üritasin ärifoorumites levitada

Mõtteid ärieetika ja ettevõtluse tuleviku üle

On aksioom , et ettevõtjad teenivad riski pealt. Kas pole see seisukoht sügavalt ebaeetiline? Esiteks, liigne riskimine on vastutustundetu, teiseks, ka läbi kukkunud kapitalist riskis. Kas ei peaks siis ka tema riski hüvitatama?

Mitme järgneva põlvkonna jooksul võiks arusaama ettevõtjast ümber kujundada. Alguses ikka sinna poole, et julge äristrateegia kõrval on tähtis luua korralikult tasutatud töökohti ja korraldada kaupade või teenuste müüki mõistliku hinna eest. Edasine evolutsioon peaks viima selleni, et ettevõtja jaoks on tähtsad eelkõige töötajate palgad ja teenuste hind.

Kuidas midagi sellist saavutada. Alustame esimesest sammust. Kui sa oled ettevõtja ja siin kirjutatu näib sulle moraalselt õige, aga kahtled selle teostatavuses, võta ette mõned sammud.
Esiteks, levita neid ideid teiste ärimeeste hulgas, kelle jaoks sul on autoriteeti.

Teiseks, langeta veidi hindu oma ettevõttes ja tõsta palku.

Kolmas samm on teie ringkonnale ühine. Lakake ostmast tooraineid, ehitusmatejaale või muidu investeerima teiste firmade toodetesse ja teenustesse, kelle äritegevus teile ebamoraalne näib.

Neljas samm, õpeta oma ettevõtlikumaid lapsi olema ka äris veel parem inimene, kui sa ise oled.


Neid mõtteid võib ka kirjutatud kujul vabalt levitada, kui viidata, et need on pärit blogist http://kommentaator2.blogspot.com

No comments:

Post a Comment